fbpx

Home

"Mandala dot painting is mijn passie"

Wat is dot painting

Dotpainting (schilderen in stippen) is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals. Gebeurde dit oorspronkelijk op rotsen, boomschors, personen of in het zand, vanaf het midden van de twintigste eeuw heeft deze kunstvorm een nieuwe impuls gekregen doordat men gebruik ging maken van moderne middelen zoals acrylverf en doek. De mandala (Sanskriet: मण्डल, cirkel) is een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt in de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme. Het concept heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.

mandala rose aqua

Rust met dot painting

Dot painting is een vorm van meditatie, als je eenmaal in de flow zit en je gedachtengang van de dagelijks dingen kan afschermen dan is het heerlijk ontspannend. Al zullen er mensen zijn die zeggen "Ja maar dat is niets voor mij, ik kan de rust hier niet voor opbrengen". Zeker wel!! Het is mij ook gelukt.

mijn eerste steen
dot painting mandala peyo
Met de as van broer
peyodotart_
Met de as van opa
dot painting mandala peyo
Gedenksteen met naam

Gedenk steen

 Wil je graag iets blijvends ter herinnering aan een overleden dierbare of je geliefde huisdier, ik maak op verzoek gedenk stenen. Eventueel met een beetje as van de dierbare in de steen verwerkt. Ben je geïnteresseerd neem dan contact met me op, op info@peyodotart.nl, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.