fbpx

Over mij

"Mandala dot painting is mijn passie."

dot painting mandala peyo
A448AEE5-78B4-41DE-A6EC-5CF206BC5870
dot painting mandala peyo

Hallo

Hallo ik ben Yolanda Petrych en nadat ik in 2016 een zware burn-out heb gehad, ik zeker 2 jaar bezig ben geweest om de rust die ik zo hard nodig had te vinden want rust kwam niet in mijn woordenboek voor, ontdekte ik het dot painten en ging hier mee aan de slag. Mijn eerste gedachte was dit fix ik wel even. Helaas werkte dat niet zo, verschillende werkjes belandde in de prullenbak omdat ik te onrustig was en daardoor met mijn hand of arm in de nog natte verf zat, maar toch heb ik doorgezet.
Nu ik het dotpainten onder de knie heb kan ik zeggen dat ik hierin de rust kan vinden en het voor mij een vorm van meditatie is.
Ik ben blij dat dotpainting op het juiste moment op mijn pad is gekomen.

Wat maak ik zoal.

En wat dotpaint ik dan allemaal.
Om te beginnen stenen die ik veelal zelf maak van een gypsum met mallen.
Naast stenen beschilderen doe ik ook veel op canvas, hier kan ik veel van mijn creativiteit in kwijt. De laatste tijd heb ik me meer toegelegd op het beschilderen van grotere canvassen/houten panelen. Welke ik op bestelling maak. Lees hier meer over 'onder op bestelling'
Ik gebruik een acrylverf op waterbasis en mijn stenen werk ik af met een resin de canvassen werk ik af met een spuitlak.
Ondanks dat het goed is afgewerkt zou ik afraden om de stenen buiten te gebruiken. Wil je ze toch buiten gaan gebruiken lak ze dan nog een keer af met jacht lak.'